Obavijest o produljenju roka za javne potrebe i institucionalnu podršku

S obzirom na trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa, općinski načelnik donio je Odluke o produljenju roka za podnošenje programa/projekta za javne potrebe općine Fužine i institucionalnu podršku. 

Rok za predaju zahtjeva produžuje se za 60 dana, odnosno za institucionalnu podršku do 24.05.2020., a za javne potrebe u sportu, kulturi i ostalim društvenim do 26.05.2020. godine. 

Odluka o produljenju roka za institucionalnu podršku

Odluka o produljenju roka za javne potrebe

Upute za dobivanje propusnice

Stožer civilne zaštite općine Fužine donio je upute za dobivanje Propusnice, sukladno čl. II. i III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stlanog boravka. 

Upute možete preuzeti ovdje

Propusnica

Ne budite sebični, štiteći sebe nemojte ugrožavati druge

Sve veći trend migracija zbog korona virusa SARS-Co-V2 zamjetan je na području općine Fužine. U naš su kraj ovih dana nahrlile grupe izletnika i obitelji s djecom koje, između ostaloga, kod nas imaju kuće za odmor. Time se u manjim sredinama, kao što je naša, narušava kvalitetno provođenje protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja koje nalaže nacionalni Stožer civilne zaštite jer na području općine poglavito prebiva riznična skupina, stariji i onemoćali.

„Molim sve posjetitelje koji su posjetili područje općine Fužine na oprez i odgovornost te izbjegavanje bliskog osobnog kontakta na otvorenom i zatvorenom prostoru kako bi se učinkovito provodile mjere zaštite od korone virusa, sukladno naputcima stručnih službi.“ – poručio je David Bregovac, načelnik općine Fužine, svim posjetiteljima općine.

Zdravstvena zaštita žitelja općine Fužine ovisi o liječniku obiteljske medicine, a u borbi protiv korona virusa prva linije obrane je KBC Rijeka što dodatno otežava ovu situaciju, posebno kada se stariji žitelji, njih oko šest stotina, izlažu nepotrebnim rizicima. Lokalna zdravstvena skrb se, uslijed nastalih rizika, ne može nositi s potencijalnim posljedicama koje se trebaju minimalizirati kvalitetnom protuepidemijskom zaštitom.

David Bregovac, vidno zabrinut zbog utjecaja korona virusa na žitelje općine Fužine i posjetitelje koji obilaze ovaj kraj, pozvao je Stožer civilne zaštite za jasnije definiranje odluke provođenja protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja u pogledu lokalnih i nacionalnih, proljetnih, migracija kako bi kvalitetno izbjegli nepotrebne rizike i učinkovito suzbili korona virus.

„Drage građanke i građani, znam da nas sve ovo proljetno vrijeme mami na izlaske, posjete prirodi, no moramo se strpiti i zaustaviti pandemiju kako bismo ubrzo imali sigurnu i slobodnu zonu od korona virusa na području cijele Hrvatske! Zaštitimo naše starije, zaštitimo svoje obitelji strogim, a jasnim mjerama distanciranja te dosljednim provođenjem higijene.  Pomognimo našim zdravstvenim djelatnicima koji neumorno rade na način da smanjimo broj oboljelih i zajednički, odgovornim ponašanjem, iskorijenimo korona virus.“ - zaključio je Bregovac.

 Fužine, 20.03.2020.

 

 

Korona virus i kako se nositi s pandemijom

Fužine, 13. ožujka – David Bregovac, načelnik Općine Fužine, nakon sastanka s čelnicima KTD-a Fužine, TZO Fužine, OŠ Ivanke Trohar Fužine, DV „Snježna pahulja“ Fužine te voditeljicom projekta Zaželi, a u skladu s odlukama i preporukama nadležnih stožera Civilne zaštite odgodio je sva sportska, kulturna i društvena događanja na području općine do 1. travnja 2020. godine. Ujedno je pozvao sve da se pridržavaju svih mjera zaštite i uputa koje daju epidemiolozi te stožeri Civilne zaštite.

„Situaciji s kojom smo sada suočeni, svakako će doći kraj, a izlaz iz nje leži u odgovornom ponašanju svih nas kako bi prebrodili ovo vrijeme s najmanjim mogućim gubicima. Svakodnevno pratite upute nadležnih tijela, te sve obavijesti koje će biti objavljene na mrežnoj stranici Općine Fužine. Nadamo se da će mjere koje se provode kako na globalnoj, tako i na lokalnoj razini uskoro dati rezultate u suzbijanju širenja virusa. Ujedno, našim ćemo gospodarstvenicima u Općini Fužine pomoći kako bi što bezbolnije prebrodili situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. Molim vas dragi žitelji na razumijevanje i suradnju kako bismo zajedničkim trudom minimalizirali opasnosti koje uzrokuje pandemija korona virusa.“ – poručio je Bregovac.

Savjetujemo da se prate informacije na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo hzjz.hr jer jedino su tamo točne informacije koje ćemo prenositi i na Facebook stranici općine. Osjetite li simptome korona virusa ostanite u svom domu, ne idite liječniku, niti na hitnu, nazovite epidemiologa ili svog liječnika opće medicine.

Upute i preporuke o postupanjima na području Općine Fužine

Odluka o odgađanju svih kulturnih , sportskih i ostalih skupnih događanja

Odluka o privremenom prestanku rada DV "Snježna pahulja" Fužine

Odluka o ograničenju rada

Općina Fužine
Jedinstveni upravni odjel

Dr. Franje Račkog 19, Fužine

Telefon: +385 51 829 510
Fax        +385 51 835 768
Mail:      opcina-fuzine@ri.t-com.hr
OIB:      50371966761
IBAN:    HR2524020061811700006


RADNO VRIJEME 07:00 - 15:00h
PISARNICA 07:00 - 15:00h
RADNO VRIJEME ZA STRANKE
utorkom i četvrtkom 11:00 - 14:00h

MARENDA 10:00 - 10:30h

 Kontaktiraj nas